URODA I ZDROWIE

Zupa z selera naciowego, pora i pietruszki

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
  • 1 litr bazy do zupy
  • 1 duża pietruszka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 por
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/2 pęczka posiekanego koperku
  • 8 łyżek pestek z dyni
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

 

1. Zagotowujemy bazę do zupy

2. Selera myjemy i kroimy na cienkie kawałki

3. Pietruszkę myjemy i kroimy na kawałki (ok. 1 cm)

4. Pora myjemy i kroimy cieniutko

5. Do bazy dodajemy selera, pietruszkę i pora

5. Przyprawiamy curry, pieprzem i solą

6. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut

7. Koperek myjemy i szatkujemy

8. Na 5 minut przed końcem gotowania zupy, prażymy pestki dyni na patelni

file1425762742

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Chodzicie na pedicure?
Ja byłam raz i powiem szczerze, że fachowo zajęto się moimi stopami. Niestety...
Kosmetyki fryzjerskie?
Najważniejsze są geny, jak ktoś ma ładne włosy po mamie to takie kosmetyki...
Telefon na kartę czy abonament
Tylko na kartę, i tak bym nie wykorzystała wszystkiego co jest w abonamencie...
Anoreksja
A moja siostrzenica ma 14 lat i jest zadowolona że wygląda jak...