Zupa z selera naciowego, pora i pietruszki | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa z selera naciowego, pora i pietruszki

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny
  • 1 litr bazy do zupy
  • 1 duża pietruszka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 por
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/2 pęczka posiekanego koperku
  • 8 łyżek pestek z dyni
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

 

1. Zagotowujemy bazę do zupy

2. Selera myjemy i kroimy na cienkie kawałki

3. Pietruszkę myjemy i kroimy na kawałki (ok. 1 cm)

4. Pora myjemy i kroimy cieniutko

5. Do bazy dodajemy selera, pietruszkę i pora

5. Przyprawiamy curry, pieprzem i solą

6. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut

7. Koperek myjemy i szatkujemy

8. Na 5 minut przed końcem gotowania zupy, prażymy pestki dyni na patelni

file1425762742

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...