URODA I ZDROWIE

Zupa z selera naciowego, pora i pietruszki

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
  • 1 litr bazy do zupy
  • 1 duża pietruszka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 por
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/2 pęczka posiekanego koperku
  • 8 łyżek pestek z dyni
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

 

1. Zagotowujemy bazę do zupy

2. Selera myjemy i kroimy na cienkie kawałki

3. Pietruszkę myjemy i kroimy na kawałki (ok. 1 cm)

4. Pora myjemy i kroimy cieniutko

5. Do bazy dodajemy selera, pietruszkę i pora

5. Przyprawiamy curry, pieprzem i solą

6. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut

7. Koperek myjemy i szatkujemy

8. Na 5 minut przed końcem gotowania zupy, prażymy pestki dyni na patelni

file1425762742

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wypadające matowe włosy
Generalnie trzeba zwrócić uwagę na poziom witamin w diecie...
Dieta z niskim IG
Ale masz insulinooporność czy cukrzycę? Na stronach dietetyków pewnie można coś takiego znaleźć......
Jedzenie kompulsywne
Mnie się zdarzało jak oglądałam tv, nie zastanawiałam się wtedy, że zjadłam już sporo...
Leady - jak je pozyskać?
> Cosmix napisał/a: > Skuteczne są kampanie dedykowane do konkretnych grup odbiorców na Fb. Dokładnie,...