Zupa z fasoli i kapusty

7 października 2012, dodał: okulary
Artykuł zewnętrzny

składniki:

300 g fasoli białej

mała kapusta

1 cebula

1/3 szklanki oliwy

2 łyżki masła

2 pomidory

grzanki z chleba

Fasolę namoczyć w zimnej wodzie.Następnie gotować w tej samej wodzie do miękkości na słabym ogniu. Połowę fasoli wybrać łyżką cedzakową i przetrzeć przez sito, puree włożyć z powrotem do reszty fasoli . Kapustę oczyścić,odciąć twarde liście, umyć cienko poszatkować. Cebulę obrać umyć cienko pokrajać. Kapustę i cebulę włożyć do garnka, dodać oliwę oraz pomidory, i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem bez dodawania wody. Gdy kapusta będzie miękka połączyć ją z fasolą  i zagotować. Rozłożyć na talerzach grzanki z przypieczonego chleba , nalewać na nie gorącą zupę.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...