Surówka z kapusty pekińskiej w sosie tatarskim

7 października 2012, dodał: okulary
Artykuł zewnętrzny

Pół główki kapusty pekińskiej

3 łyżki posiekanego szczypiorku

jajko ugotowane na twardo

jabłko

1/2 szklanki sosu tatarskiego

3 grzybki marynowane

sól, cukier

Liście kapusty nakrajać przy nasadzie,poodrywać,umyć odsączyć.Grzybki drobno posiekać. Jabłko umyć ,obrać,zetrzeć na tarce i od razu wymieszać z sosem. Liście kapusty pokroić w drobny makaronik, dodać posiekany szczypiorek,grzybki oraz drobno pokrojone jajko. Wymieszać z sosem,przyprawić do smaku solą i cukrem. Gotową surówkę wyłożyć na salaterki ozdobić cząstkami pomidorów.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz