Zupa meksykańska z mielonego mięsa z fasolą

19 listopada 2016, dodał: Blueberry
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– pół kg mielonego mięsa z indyka

– mały kalafior

– pietruszka

– 2 marchewki

– pół pora

– słoiczek koncentratu pomidorowego

– słoik leczo pieczarkowego

– puszka czerwonej fasoli

– 4 ziemniaki

– sól, pieprz

– olej do smażenia

– 2 cebule

– 4 łyżki ketchupu pikantnego

– 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru

– pół łyżeczki papryczki chili w proszku

Sposób przygotowania:

1. Marchewki i pietruszki oczyść, umyj, pokrój w kostkę. Por umyj, pokrój na plasterki. Pokrojone warzywa włóż do rondla. Dodaj groszek, zalej trzema litrami wody, oprósz solą i pieprzem. Gotuj na półtwardo do około 10 minut.

2. Kalafior podziel na różyczki, oczyść. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w dużą kostkę. Dodaj do warzyw z kalafiorem, wymieszaj. Gotuj do miękkości.

3. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, razem z mięsem mielonym z indyka. Dodaj koncentrat pomidorowy i ketchup, przypraw do smaku, wymieszaj. Włóż do zupu, dodaj leczo pieczarkowe i czerwoną fasolę razem z zalewą, wymieszaj. Gotuj 15 minut. Przypraw do smaku imbirem i papryką w proszku.
Podawaj posypaną natką pietruszki bądź szczypiorkiem.

file1479590391



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz