Zupa meksykańska z kurczakiem

8 marca 2011, dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

składniki:

70 dag filetu z kurczaka,
1 duża czerwona papryka,
1 papryka żółta,
1 puszka kukurydzy,
1 puszka czerwonej fasolki,
2 cebule,
olej do podsmażenia,
0,5 kg pieczarek,
1 puszka pomidorów,
przecier pomidorowy do smaku,
papryka ostra w proszku do smaku,
woda,
2 ząbki czosnku,
pieprz, wegeta, liść laurowy, ziele angielskie,

Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć dodać pokrojonę mięso i smażyć razem dodać pokrojone pieczarki , następnie zalać to wodą i gotować, dodać także pomidory, liście laurowe i ziele, rozdrobniony czosnek , następnie wrzucić pokrojoną paprykę, kukurydzę i na końcu dopiero fasolkę, jak już mięsko będzie miekkie i warzywa także , dodać przecier pomidorowy i doprawić zupę do smaku.

file1298710092



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Zupa meksykańska z kurczakiem

  1. avatar kleofilda pisze:

    Mi wyszlo.. pyszne :)

  2. avatar Anonim pisze:

    kiepski przepis, zmarnowałam składniki :(

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺
Gorące smaki lata - konkurs z marką…
U mnie są tylko stalowe garnki, a patelni nie używam wcale...