Zupa-krem z brokułów

4 sierpnia 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki

500 g brokułów

1 udko z kurczaka/indyka

2 marchewki

1 duża pietruszka

2 cebule

1 mały seler

ćwiartka kapusty włoskiej

5 średnich ziemniaków

2 ząbki czosnku

sól, pieprz

  • przepis

Udko opłukać i zagotować w 2 litrach wody. Marchewkę , pietruszkę , seler, kapustę włoską, czosnek i ziemniaki  pokroić w  i wrzucić do gotującego się mięsa . Cebulę obrać , podpiec i dodać do wywaru . Gotować do miękkości mięsa i warzyw .  Brokuły dodać pod koniec gotowania na około 5 minut . Przyprawić. Zupę zestawić z ognia, wyjąć mięso, wszystko razem dokładnie zmiksować. Przelać na talerze. Udekorować  natką  pietruszki .podawać z groszkiem  ptysiowym.

file1344118627



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz