Zupa czosnkowa z wędzonką

10 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 2,5 godz.

Niezbędne składniki:

700 g żeberek wędzonych
150 g boczku wędzonego
5 suszonych borowików
1 cebula
200 ml śmietanki 18%

Przyprawy KAMIS:

3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
3 łyżki Czosnku suszonego w płatkach Specialite
Przyprawa do żurku i barszczu białego

Wędzonkę zalać zimną wodą, dodać namoczone grzyby, całą cebulę, płatki czosnku, liście laurowe, ziele angielskie i gotować na małym ogniu około 2 godz. Ugotowaną wędzonkę i grzyby posiekać w paski, ponownie włożyć do wywaru, dodać przyprawę do żurku i barszczu białego, zagotować, dodać śmietankę. Można podawać z plastrami białej kiełbasy.

1 zupa czosnkowa z wedzonka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz