Zrazy ze śliwkami

25 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • piersi z kurczaka, pokrojone na pół wzdłuż
  • śliwki suszone
  • sól
  • pieprz
  • imbir
  • goździki
  • olej
  • bulion drobiowy
  • wykałaczki
  • Cale piersi kroimy na pół a potem przecinamy je po całości, także z 1 piersi mamy 4 kawałki mięska. lekko je rozbijamy i  solimy i pieprzymy. Na kawałkach mięska układamy suszone śliwki zwijamy w rulonik i spinamy 2 wykałaczkami. Gotowe jeżyki wrzucamy na patelenkę, obsmażamy i potem do garnuszka razem z tym co zostanie na patelence, podlewamy bulionem drobiowym z kostki, wrzucamy imbir, goździki i suszone śliwki, gotujemy do miękkości.



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz