Pierogi z serem, budyniem i rodzynkami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pierogi z serem, budyniem i rodzynkami

25 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki

CIASTO:

  • 2,5 szklanki mąki
  • żółtko
  • pół szklanki mleka

FARSZ:

  • 30 dkg twarogu tłustego
  • pół torebki budyniu waniliowego z cukrem
  • 2 łyżki rodzynek

Zagnieść ciasto z mąki, żółtek i mleka. Odstawić. Rodzynki opłukać i osączyć. Ser rozetrzeć lub przepuścić przez maszynkę, dodać proszek budyniowy i rodzynki. Wszystkie składniki na farsz dokładnie wymieszać. Ciasto dość cienko rozwałkować. Szklanką lub filiżanką wycinać krążki. Na każdym położyć łyżeczkę farszu, po czym dokładnie zlepić pierogi. Gotować w lekko osolonym wrzątku ok. 3 minuty. Podawać polane  śmietaną i posypane cukrem pudrem.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...