Ziemniaki z patelni z roladami z bakłażana

30 września 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Ziemniaki 1/2 kg
Bakłażan 1 szt
Pomidory suszone w oleju
Sól
Olej
Sos Barbecue Winiary

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, nie tłuc.
Bakłażana pokroić w plastry wzdłuż, lekko ponacinać, posolić. Po około 20 minutach spłukać pod bieżącą wodą, odsączyć, usmażyć na złoty kolor na oleju.
Po lekkim przestudzeniu na plastrach bakłażana układać pomidory, polewać sosem Barbecue i zwijać roladki. Układać na talerzu, posypać natką pietruszki, podawać z ziemniakami podsmażonymi na patelni na rumiano i dżipem Tzatziki

file1285834349



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz