Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim

29 marca 2017, dodał: Sfera Group

Składniki:

  • 5 średnich ziemniaków
  • 150 g boczku wędzonego parzonego
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek
  • Sos tatarski
  • szczypior
  • pieprz

 

Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek. Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, doprawić pieprzem i majerankiem. Do podsmażonego boczku dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i całość wymieszać. Wydrążone ziemniaki wypełnić nadzieniem, złożyć razem i dokładnie zawinąć w podwójną folię aluminiową. Piec w żarze do miękkości (około 45 – 50 minut). Podawać z Sosem tatarskim , posypane obficie szczypiorkiem.

Smacznego!

 

file1407365556


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Na bazie orzechów piorących
Cena:
35,99 zł
Sklep Peruka.pl - zaprasza!
Cena:
324 zł
Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Jakie nosicie kolory na paznokciach…
Najczęściej nude :) ostatnio zakochałam się w Soft Beige ;) Ale czasem szaleję...
Letnie hity!
Lubie kombinezony :) ładnie wyglądają i są wygodne bo nic nie podwiewa ;)
Dłonie zimą
Peeling i kremy z mocznikiem ! teraz mam z Semilaca i fajnie się sprawdzają
Okulary przeciwsłoneczne do samocho…
Koniecznie z polaryzacją !! Mój chłopak ma z Solano i jest zadowolony. Nosi...