Ziemniaczne łódeczki pełne mięsa

6 października 2010, dodał: Jabłonska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

8-10 dużych podłużnych ziemniaków

30 dag mielonego mięsa

1 cebula

jajko

sól, pieprz

3 dag margaryny

natka zielonej pietruszki

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, przekroić wzdłuż wydrążyć środek, lekko osolić.  Cebulę obrać pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni margarynę. Usmażyć  na niej cebulę, dodać mięso wymieszać. Następnie wbić jajko przyprawić. Wydrążone połówki ziemniaków wypełnić farszem po czym ułożyć je w garnku. Wlać osoloną wodę do 3/4 wysokości ziemniaków. Gotować pod przykryciem aż ziemniaki będą miękkie. Podawać posypane natką pietruszki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...