Ziemniaczane pulpety z orzechami

2 grudnia 2011, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • około 10 ziemniaków,
  • 2 cebule,
  • 2 jajka,
  • 3-4 ząbki czosnku,
  • 5 łyżek masła,
  • 5 dkg.posiekanych orzechów włoskich,
  • bułka tarta do panierowania,
  • zielona pietruszka,
  • sól

wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować na parze lub w małej ilości osolonej wody. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Gorące ziemniaki zmielić przez maszynkę,dodać surowe jajka, posiekane orzechy, smażoną cebulę, starty czosnek i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować małe kulki, obtaczać je w bułce i smażyć na maśle. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

file1289293657