Lekka kanapeczka z łososiem na waflu
Artykuł zewnętrzny
Wersja z wędzonym łososiem i buraczkiem- czyli wszystko co zdrowe.
Czas : 10 minut
Składniki :
- 2 wafle extra cienkie Good Food ( ryżowe lub kukurydziane )
- 1 mały ugotowany burak
- 2 łyżki kawałków łososia wędzonego na ciepło ( użyłam tzw. brzuszków )
- 1 łyżeczka majonezu
- sól morska w młynku
- pieprz kolorowy grubo mielony
- 2 korniszony
- kilka marynowanych pieczarek
Buraczek obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Zmieszać z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na wafle ułożyć po połowie buraczka, na niego kawałki łososia. Posypać grubo mielonym pieprzem. Udekorować ozdobnie wyciętym korniszonem i pieczarkami (kładąc na waflu lub obok niego).