Wieprzowina z kaparami

4 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Użyłam  fałszywych  kaparów które robię z nasion nasturcji.

Czas : 1,5 godziny

Składniki :

  • 0,6  kg chudego mięsa od szynki
  • 3 cebule
  • pieprz mielony
  • sól
  • papryka mielona
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki kaparów z zalewy ( lub marynowanych w słonej zalewie nasion nasturcji )
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • maggi
  • szczypta cukru

Mięso natrzeć solą, pieprzem, papryką i zostawić na godzinę. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rumiano. Dorzucić pokrojone cebule. Zalać wodą tak by zakryła mięso i dusić aż mięso będzie miękkie a płyn odparuje do objętości ok. 1 szklanki. Wyjąć mięso. Sos przetrzeć i dolać śmietankę. Na maśle podsmażyć odsączone kapary i dołożyć do sosu – doprawić (maggi , cukier). Włożyć mięso w sos i chwilę ogrzewać.

file1301930570



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz