Zapiekanka z kaszy, bobu i warzyw

15 sierpnia 2014, dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki (na 1 porcję):
50 g kaszy gryczanej
ok. 100 g bobu
1/3 kalafiora
pomidor
olej rzepakowy/oliwa z oliwek
ulubione przyprawy (u mnie: majeranek, słodka papryka, tymianek)
koperek, kminek

 

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Bób gotujemy do miękkości (ok. 20 minut) wraz z dodatkiem kminku oraz gałązki koperku, natomiast kalafior można chwilkę podgotować lub przygotować na parze.
Gotowe składniki przełożyć do jednego naczynia, dodać ulubione przyprawy, dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania.
Obranego ze skóry pomidora pokroić w plastry i ułożyć je na pozostałych składnikach.
Całość polać olejem rzepakowym/oliwą z oliwek i posypać posiekanych koperkiem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni (z termoobiegiem) ok. 20 minut.
Smacznego! :)

 

 

file1408102187



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...