Zapiekanka z kaszy, bobu i warzyw

15 sierpnia 2014,
dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki (na 1 porcję):
50 g kaszy gryczanej
ok. 100 g bobu
1/3 kalafiora
pomidor
olej rzepakowy/oliwa z oliwek
ulubione przyprawy (u mnie: majeranek, słodka papryka, tymianek)
koperek, kminek

 

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Bób gotujemy do miękkości (ok. 20 minut) wraz z dodatkiem kminku oraz gałązki koperku, natomiast kalafior można chwilkę podgotować lub przygotować na parze.
Gotowe składniki przełożyć do jednego naczynia, dodać ulubione przyprawy, dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania.
Obranego ze skóry pomidora pokroić w plastry i ułożyć je na pozostałych składnikach.
Całość polać olejem rzepakowym/oliwą z oliwek i posypać posiekanych koperkiem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni (z termoobiegiem) ok. 20 minut.
Smacznego! :)

 

 

file1408102187



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...