Wiosna w Starbucks! Nowe napoje o smaku lawendy już kwitną w menu!

Avatar photo
4 marca 2025,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Słońce coraz śmielej przebija się przez chmury, a pierwsze pąki na drzewach zapowiadają nadejście wiosny. Starbucks nie czeka na kalendarzową zmianę sezonu i już teraz wprowadza do swojej oferty limitowaną linię napojów o aromatycznym smaku lawendy! To cztery wyjątkowe nowości z kolekcji Lavender Flavour, które zachwycą delikatnym, kwiatowym akcentem i wprowadzą w prawdziwie wiosenny nastrój. Spróbujesz ich już od 4 marca w kawiarniach Starbucks!

Wiosna powoli rozkwita nie tylko za oknem, ale i w Starbucks. Już od 4 marca Goście będą mogli odkryć cztery nowe napoje. Natomiast ci, którzy są częścią programu Starbucks® Rewards, mogli skosztować wiosny trochę wcześniej, bo już od 28 lutego! Wśród propozycji znajdą się zarówno orzeźwiające, zimne napoje idealne na pierwsze ciepłe dni, jak i rozgrzewająca kompozycja dla tych, dla których jeszcze jest trochę za chłodno na mrożone napoje.

Wiosna o smaku lawendy

Wraz z nadejściem wiosny świat nabiera barw, a w tym roku do Starbucks zawitał lawendowy fiolet, który przyozdobił najnowszą ofertę. Wiosenna linia napojów zachwyca dodatkiem syropu o  smaku lawendy, który nadaje im subtelny, kwiatowy akcent. W Iced Lavender Flavour Latte znajdziemy też dodatek napoju owsianego i kostki lodu, zwieńczone lekką lawendową pianką, a to wszystko połączone z łagodnym Starbucks Blonde® Espresso Roast. Alternatywą dla tych, którym jeszcze za zimno jest Lavender Flavour Velvet Latte, które otula aksamitnym smakiem i aromatem. Energetyczne orzeźwienie przyniesie z kolei Iced Lavender Flavour Matcha Latte – z intensywnie zieloną, niesłodzoną matchą. A dla miłośników deserowych przyjemności w menu pojawi się również Lavender Flavour Creme Frappuccino® – puszysta, kremowa mieszanka syropu o smaku lawendowym, mleka i lodu, podana z bitą śmietaną.

„Lawenda to idealny smak, aby łagodnie wprowadzić nas z zimy w wiosnę. Jej delikatna słodycz, lekkie kwiatowe nuty i piękny kolor przywołują uczucie odnowy i przebudzenia, które towarzyszą zmianie pór roku. Nasz nowy syrop o smaku lawendy w połączeniu z Starbucks Blonde® Espresso Roast i napojem owsianym tworzy harmonijną kompozycję, charakteryzującą się łagodnym, dobrze zbalansowanym profilem, uzupełnionym kwiatowymi nutami lawendy. Z kolei żywo zielona, czysta herbata matcha, nalewana na delikatne mleko o smaku lawendy, tworzy zachwycająco kolorowe i zaskakująco pyszne połączenie smaków. Myślę, że nasi Goście nie zawiodą się tą wiosenną propozycją.” – mówi Paula Chudzińska, Brand Manager Starbucks Polska.

Tak jak lubisz

Każdy z nas ma swoje preferencje smakowe, dlatego Starbucks oferuje szerokie możliwości personalizacji napojów – w większości bez dodatkowych opłat. W kawowych kompozycjach o smaku lawendy bazą jest mieszanka ziaren Starbucks Blonde® Espresso Roast, jednak osoby preferujące bardziej intensywny smak mogą bez dodatkowych kosztów zamienić ją na klasyczne, ciemno palone Starbucks® Espresso Roast, które każdemu napojowi nada bardziej wyrazisty charakter. Możliwość personalizacji dotyczy zresztą nie tylko ziaren – Goście kawiarni mogą wybierać spośród roślinnych alternatyw dla mleka, takich jak napoje owsiany, sojowy, kokosowy czy migdałowy, zmienić syrop na inny smak, a bitą śmietanę wymienić na śmietankę wegańską. Z niewielką dopłatą dodamy z kolei dodatkową porcję espresso, syropu czy śmietany. Dzięki temu każda filiżanka może być dokładnie taka, jak lubisz.

Ciesz się wiosną cały czas

Nowa oferta w  Starbucks to jednak nie tylko napoje, ale także słodkości, które idealnie pasują do dobrej kawy. W tym sezonie pojawi się Torcik WiosennyDonut Wiosenny – propozycje dla miłośników klasycznych deserów w świeżym, wiosennym wydaniu. Natomiast Matcha MuffinMatcha Cookie doskonale będą komponować się z napojami o smaku lawendowym, podkreślając ich delikatne kwiatowe nuty. Połączenie kawy i słodkich nowości stworzy idealny zestaw na wiosenne dni – niezależnie od tego, czy sięgasz po klasyczne latte czy relaksującą matchę.

Wiosenny klimat kawiarni Starbucks można również zabrać ze sobą do domu, z nową mieszanką kaw Spring Season Blend® 2025. Została ona starannie skomponowana z ziaren z Ameryki Łacińskiej oraz regionu Azji i Pacyfiku. To wyjątkowa propozycja dla miłośników średnio palonej kawy, wyróżniająca się harmonijnym profilem smakowym oraz subtelną słodyczą.

Nowa oferta o smaku lawendowym, a także wszystko inne za co lubisz Starbucks czeka na Ciebie w kawiarniach sieci już od 4 marca!

 



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.