Wieprzowe polędwiczki z brukselką i suszonymi śliwkami

6 grudnia 2021, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

 

300 gram brukselki

czerwona cebula

50 gram suszonych śliwek

polędwiczki wieprzowe

2 łyżeczki masła

olej

papryka mielona, sól, pieprz

 

Brukselkę i cebule oraz pokrojone śliwki wrzucamy na patelnię, podsmażamy, dodajemy przyprawy. Polędwiczkę obtaczamy w ulubionych przyprawach, całość przekładamy do naczynia do zapiekania, przykrywamy folią i pieczemy 30 minut w nagrzanym piekarniku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Korektor tuszujący siwe włosy Mytou…
Ja tego używam tylko w podbramkowych sytuacjach...
Balsam do golenia?
Gilette to jednak taka klasyka dla większości facetów.
Wynajmowanie mieszkania czy kredyt …
Jak się jest nastawionym bardziej na karierę niż przesiadywanie w jednym miejscu to raczej...
Manicure w Poznaniu
Używam zwykłych lakierów, więc zmiana koloru to nie problem, kiedy tylko sobie zamarzę...