URODA I ZDROWIE

Wątróbka drobiowa z grilla

6 sierpnia 2014, dodał: Sfera Group

Składniki:

  • ½ kg wątróbki drobiowej
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 100ml czerwonego wytrawnego wina
  • Sos chrzanowy marki Tarsmak
  • zioła prowansalskie
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Do miski włożyć wątróbkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dolać wino, olej i doprawić do smaku przyprawami. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie każdą wątróbkę zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu ok. 8-10 minut. Gotową wątróbkę wyjąć z foli i podawać polaną Sosem chrzanowym marki Tarsmak.


file1407365616


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Zajadanie stresu
Ja może nie zajadam stresu ale czasami jem w stresie, szybko i zaraz...
Kurtka czy płaszcz?
Zgadzam się z poprzedniczką. Osobiście miałam kiedyś płaszcz, bo tak bardzo mi się podobał....
zakupy przez internet
Ja ostatnio jeszcze zamawiałam torebki i worki foliowe na nowaplast.pl Ponieważ ich produkty...
czy szampony z olejkami działają?
Mam taki szampon, z samym myciem nie ma problemu, ale zauważyłam że szybciej...