URODA I ZDROWIE

Wątróbka drobiowa z grilla

6 sierpnia 2014, dodał: Sfera Group

Składniki:

  • ½ kg wątróbki drobiowej
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 100ml czerwonego wytrawnego wina
  • Sos chrzanowy marki Tarsmak
  • zioła prowansalskie
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Do miski włożyć wątróbkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dolać wino, olej i doprawić do smaku przyprawami. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie każdą wątróbkę zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu ok. 8-10 minut. Gotową wątróbkę wyjąć z foli i podawać polaną Sosem chrzanowym marki Tarsmak.


file1407365616


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Plecak damski
I co zdecydowałaś się na jakiś plecak? Ja polecam ten z CJ jest naprawdę...
Tanie dodatki
Dla mnie ostatnio kupionym już na wiosnę dodatkiem do bluzeczki były szorty w kolorze...
Kamienie migdałkowe
Hej wszystkim! Czy jest tu jeszcze ktoś borykajacy się z tymi okropnymi śmierdzącymi kamieniami migdałkowymi?...
Gorące smaki lata - konkurs z marką…
Emalia to przecież chemia, a uszkodzona może wchodzić w reakcję z jedzeniem......