Wątróbka drobiowa z grilla | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Wątróbka drobiowa z grilla

6 sierpnia 2014, dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

  • ½ kg wątróbki drobiowej
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 100ml czerwonego wytrawnego wina
  • Sos chrzanowy marki Tarsmak
  • zioła prowansalskie
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Do miski włożyć wątróbkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dolać wino, olej i doprawić do smaku przyprawami. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie każdą wątróbkę zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu ok. 8-10 minut. Gotową wątróbkę wyjąć z foli i podawać polaną Sosem chrzanowym marki Tarsmak.


file1407365616

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na końcach palców stóp
Usuwanie odcisku polega na mechanicznym opracowaniu zmiany za pomocą dłuta. Podczas zabiegu niemal natychmiast...
pazury u stóp
Leczenie brodawek wirusowych (potocznie kurzajek) polega głównie na zwalczaniu zmian skórnych wywołanych przez wirus...
Chodzicie na pedicure?
Zadbasz o stopy u podolga np. zabieg Kart na suchą skórę warto zajrzeć...
haluksy
Polecam pójść do podologa. W Bydgoszczy jest nowa Klinika https://medoz.pl