Wątróbka drobiowa z grilla | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Wątróbka drobiowa z grilla

6 sierpnia 2014, dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • ½ kg wątróbki drobiowej
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 100ml czerwonego wytrawnego wina
  • Sos chrzanowy marki Tarsmak
  • zioła prowansalskie
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Do miski włożyć wątróbkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dolać wino, olej i doprawić do smaku przyprawami. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie każdą wątróbkę zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu ok. 8-10 minut. Gotową wątróbkę wyjąć z foli i podawać polaną Sosem chrzanowym marki Tarsmak.


file1407365616



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...