Tort z masą jogurtową z borówką

18 lipca 2012, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Biszkopt  – upiec 2 szt

Przepis na jeden biszkopt:

Jajka 3 szt

Maka 1 szkl

Cukier 3/4  szkl

Cukier waniliowy

Proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Dodatkowo:

Krem do tortów Delecta  –  owoce leśne 2 szt

500 ml mleka

300 g jogurtu naturalnego

Barwnik spożywczy żółty i różowy

Galaretki do dekoracji

Borówki do dekoracji

Biszkopty:

Upiec 2 biszkopty jeden z barwnikiem żółtym a drugi z różowym. Każdy biszkopt po wystudzeniu przekroić na połowę. Masy do tortów zrobić na bazie jogurtu naturalnego i mleka (przepis na opakowaniu). Przełożyć biszkopty kremem, powkładać pokrojone na połówki borówki, można lekko nasączyć dowolnym ponczem. Tort posmarować w koło pozostałym kremem, udekorować dowolnie, u mnie galaretki i borówki.

file1342595747



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz