Tarta z brzoskwiniami

19 lipca 2012, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

file1342692104
Ciasto:

180 g mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 jajko
2 łyżeczki cukru waniliowego
100 g masła
20 g płatków migdałowych

Masa budyniowa:

4 jajka
2 łyżeczki cukru waniliowego
80 g cukru
250 g śmietany kremówki
60 g budyniu śmietankowego lub waniliowego
puszka brzoskwiń w syropie (850ml.)

Ciasto:

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia,solą,jajkiem i cukrem waniliowym, miękkim masłem i płatkami migdałowymi.Całość dokładnie
wyrobić, schłodzić w lodówce przez 30 minut.

Brzoskwinie odsączyć i pokroić w półplasterki.

Masa budyniowa:

Jajka utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym,śmietaną kremówką i budyniem.

Ciasto rozwałkować na krążek.Umieścić w wyłożonej papierem do  wypieków okrągłej formie o średnicy 24 cm. Spód gęsto po nakłuwać
widelcem. Następnie obłożyć brzoskwiniami.Polać masą budyniową.
Wstawić do nagrzanego piekarnika,piec 45-50 minut w temp. 190 stopni.Wystudzić i posypać cukrem pudrem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...