Tagliatelle z kurkami i tymiankiem

3 września 2012,
dodał: mojetworyprzetwory
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • makaron tagliatelle – 5-6 gniazd
  • 4 garście czystych i umytych kurek
  • niepełna garść świeżo zerwanego tymianku
  • 4 łyżki masła
  • świeżo zmielony pieprz
  • świeżo zmielona sól morska

Przygotowanie:

  • makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu, zlać, odcedzić, polać odrobiną oleju, wymieszać – robię tak, żeby się nie posklejał
  • na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła, dodajemy kurki, podduszamy na średnim ogniu około 4-5 minut ciągle mieszając
  • dodajemy makaron, smażymy 2-3 minuty – ciągle mieszamy, posypujemy tymiankiem
  • wykładamy na talerze, przyprawiamy świeżo zmieloną solą i pieprzem – ten zawsze sypię na makaron i naokoło niego

file1346668761



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...