Szynka faszerowana

12 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 20 dag twarożku
  • sól
  • pieprz
  • 5 plastrów gotowanej szynki
  • troszkę śmietany
  • liście sałaty
  • papryka w proszku
  • Posiekać zieleninę, dodać do serka i dodać śmietanę i  doprawić solą i pieprzem. Plastry szynki przekroić na połowy, posmarować serkiem, zrolować. Resztę serka włożyć do szprycy i na każdy rulonik (od góry) wycisnąć zygzak serowy lub inne esy-floresy. Posypać szczyptą papryki. Ułożyć na półmisku na sałacie.



    FORUM - bieżące dyskusje

    ach, te kociaki...
    Mój kotek to już senior bo ma 15 lat, zauważyłam że zrobił się...
    Czy czytacie Waszym dzieciom?
    Polecam książki z cyklu Zaopiekuj się mną. Piękne opowiadanie o pieskach i kotkach. Wzruszające....
    Tabletki antykoncepcyjne - bez prze…
    Od ponad 5 lat używam jednoskładnikowych cerazzette bez przerwy. Jak dla mnie najlepsze.
    Jakie warzywa do zapiekanki?
    U mnie cukinia odpada bo dzieci nie lubią. Najczęściej to brokuł, papryka, groszek i kukurydza.