URODA I ZDROWIE

Szpinakowe gnudi

26 września 2019, dodał: Redakcja

Świetny dodatek do dań mięsnych czy ryb: szpinakowe gnudi to lżejsza odmiana gnocchi. Super smakuje na drugi dzień podsmażone na maśle klarowanym lub oliwie. Koniecznie serwuj je z twardym serem! Gnudi są świetną alternatywą dla ziemniaków, doskonale komponuje się z pieczonym serem feta, przepis znajdziecie TUTAJ.

składniki:

200 gram świeżego szpinaku

150 gram masła czosnkowego

100 gram tartej bułki

2 łyżki startego parmezanu

 

Umyć szpinak, osuszyć. Zblanszować we wrzątku, odcisnąć i zblendować z serem, bułką tartą,solą i pieprzem.

Natłuścić ręce oliwą i uformować 20 kulek. Gotować w osolonej wodzie prze 3 minuty, odcedzić, podawać z oliwą i parmezanem.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mydlany Baron – Szlachetne Mydła Na…
Cześć! Chciałabym się pochwalić moim świeżo otwartym sklepem on-line z mydłami naturalnymi https://mydlanybaron.pl/ Wszystkie mydła produkuję sama,...
Badania wzroku dzieci
Fundacja ZobaczyćJutro prowadzi kampanię na rzecz wdrożenia programu przesiewowych badań wzroku dzieci na terenie...
Ile herbaty dziennie można wypić?
Zielona herbata i czerwona są uznawane za bardzo zdrowe. Podobno zielona to najzdrowszy...
Łysienie u kobiet - fakty i mity
Najpierw warto zastanowić się, jaka może być przyczyna wypadania włosów, a później można probować...