Szpinak z botwinką

10 maja 2018, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 25 min.

składniki:


– 40 dag szpinaku

– dwa młode buraczki z natką

– 1 ząbek czosnku

– 25 g masła

– 100 ml czerwonego wina

– opcjonalnie ser kozi lub mozzarella

– sól i pieprz do smaku

 

Szpinak ugotować w lekko osolonej wodzie (ok. 15 min.). Buraczki zetrzeć, botwinkę pokroić drobno, wrzucić na rozgrzane masło, zasmażyć z czosnkiem i solą. Dodać wino i gotować do zredukowania. Dodać szpinak, dusić 5 minut, doprawić do smaku.  Podawać z pieczywem lub jako przystawkę.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.