Szpinak z botwinką

10 maja 2018, dodał: EKSPERTKA

Czas przygotowania: 25 min.

składniki:


– 40 dag szpinaku

– dwa młode buraczki z natką

– 1 ząbek czosnku

– 25 g masła

– 100 ml czerwonego wina

– opcjonalnie ser kozi lub mozzarella

– sól i pieprz do smaku

 

Szpinak ugotować w lekko osolonej wodzie (ok. 15 min.). Buraczki zetrzeć, botwinkę pokroić drobno, wrzucić na rozgrzane masło, zasmażyć z czosnkiem i solą. Dodać wino i gotować do zredukowania. Dodać szpinak, dusić 5 minut, doprawić do smaku.  Podawać z pieczywem lub jako przystawkę.

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
Sklep Peruka.pl - zaprasza!
Cena:
324 zł
Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Na bazie orzechów piorących
Cena:
35,99 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Jak często się badać?
Najlepiej to zrobić wywiad w rodzinie, czy były jakieś choroby dziedziczne/ nowotwory...
wasz ulubiony podkład
Sucha cera i na codzień tylko krem BB. Podkładu idealnego nadal szukam ;)
Kremy do rąk
Mi też było ciężko dobry krem znaleźć. Ostatnio dostałam z Semilaca Colloidal gold...
Suche włosy - nic nie działa
Keratynowy zabieg daje naprawdę rewelacyjne efekty. Jakiś czas też nakładałam olej kokosowy i...