Szpinak z botwinką

Avatar photo
10 maja 2018,
dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 25 min.

składniki:


– 40 dag szpinaku

– dwa młode buraczki z natką

– 1 ząbek czosnku

– 25 g masła

– 100 ml czerwonego wina

– opcjonalnie ser kozi lub mozzarella

– sól i pieprz do smaku

 

Szpinak ugotować w lekko osolonej wodzie (ok. 15 min.). Buraczki zetrzeć, botwinkę pokroić drobno, wrzucić na rozgrzane masło, zasmażyć z czosnkiem i solą. Dodać wino i gotować do zredukowania. Dodać szpinak, dusić 5 minut, doprawić do smaku.  Podawać z pieczywem lub jako przystawkę.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...