Szpinak z botwinką

10 maja 2018, dodał: EKSPERTKA

Czas przygotowania: 25 min.

składniki:


– 40 dag szpinaku

– dwa młode buraczki z natką

– 1 ząbek czosnku

– 25 g masła

– 100 ml czerwonego wina

– opcjonalnie ser kozi lub mozzarella

– sól i pieprz do smaku

 

Szpinak ugotować w lekko osolonej wodzie (ok. 15 min.). Buraczki zetrzeć, botwinkę pokroić drobno, wrzucić na rozgrzane masło, zasmażyć z czosnkiem i solą. Dodać wino i gotować do zredukowania. Dodać szpinak, dusić 5 minut, doprawić do smaku.  Podawać z pieczywem lub jako przystawkę.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Krystalicznie czysta woda
Cena:
799,99 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

dobra lokówka
ja niedawno sobie kupiłam z babyliss automatyczną z sensorem temperatury, fajne...
Powiększanie oraz wypełnianie ust
efekt jest od razu, lekka opuchlizna jest ale po kilku dniach schodzi :)
tarczyca
Koniecznie warto zrobić badania i wybrać się do lekarza od hormonów. Ja chodzę...
Brzuszki
Heh, tak samo - nie mam pojęcia skąd się wzięło przekonanie, że da...