Szaszłyki z łososia z owocami i miętą

26 maja 2015, dodał: kobiece-inspiracje.com
Artykuł zewnętrzny

Szaszłyki z łososiem, ananasem, brzoskwiniami i sosem jogurtowym z dodatkiem mięty to idealny wybór na upalne dni. Są delikatne w smaku, pięknie pachną nutką słodyczy, a ukryta w sosie mięta dodaje orzeźwienia… .

Składniki(ok.10-12 szaszłyków):

  • filet z łososia
  • puszka brzoskwiń
  • puszka ananasa
  • 1łyżka oliwy
  • jogurt grecki
  • kilka listków mięty
  • pół limonki
  • sól, pieprz do smaku

Przepis:

Łososia i owoce pokroić na kawałki o podobnej wielkości (nie za duże), nadziać na patyczki i posypać odrobiną soli i pieprzu. Na patelni grilowej rozgrzać oliwę i ułożyć szaszłyki (lub na rozgrzanym grilu położyć tackę, a na niej szaszłyki). Szaszłyki należy co kilka minut przewracać, aby upiekły się z każdej strony.

W między czasie przygotować sos: jogurt grecki wymieszać z sokiem z limonki i listkami mięty (ja zblendowałam całość, ale można również wymieszać łyżką;))

Kiedy łosoś będzie miękki, zdjąć szaszłyki z grila i podawać z sosem.

Co Wy na to?:)

Więcej moich kuchennych inspiracji znajdziecie na moim blogu: www.kobiece-inspiracje.com

file1432642422