Surówka z pekińskiej- naprawdę pyszna!

5 lipca 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Każdy zachwyca się moją suróweczką z pekińskiej, jest bardzo bogata w różne warzywka, czasem może braknąć jedno, ale zawsze wychodzi pyszna: polecam!

składniki:

– mała kapusta pekińska
– 4 rzodkiewki lub kalarepa
– jabłko
– ogórek małosolny i zielony
– troszkę startego żółtego sera
– natka pietruszki, szczypiorek, koperek
– majonez, jogurt
– cukier, sól, pieprz

Kapustę pekińską pokroić na paseczki, ogórki, rzodkiew lub kalarepkę, jabłko zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać ser, pół łyżeczki cukru, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu i 1/4 szklankę jogurtu, na koniec dodać posiekaną zieleninę.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz