Surówka warzywna-kapusta pekińska, por, ogórek, papryka, pomidor

4 lutego 2010, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • kapusta pekińska-1 sztuka,
  • por-2 sztuki,
  • ogórek zielony-2 sztuki,
  • pomidor-2 sztuki,
  • papryka różnokolorowa-2 sztuki,
  • gotowe sosy sałatkowe, w zależności od upodobania wymieszane z wodą, olejem roślinnym, octem lub własnej roboty sos.

Ta surówka, to samo zdrowie. Można ją jeść na okrągło i to bez nabawienia się dodatkowych kilogramów

Etapy przygotowania

Wszystkie warzywa, tj. : kapustę pekińską, por, ogórek, pomidor, paprykę różnokolorową dokładnie myjemy, a potem kroimy-kapustę poszatkować na tarce, pory w prążki, ogórek-w cienkie plastry, pomidor i paprykę-w kostkę.
Według uznania możemy dodawać inne warzywa, w zależności od sezonu.
Następnie warzywa mieszamy w misce i dodajemy do nich sos sałatkowy, który robimy w innym naczyniu według przepisu z opakowania ( proszek, woda, olej roślinny ocet) lub całkowicie samodzielnie.
Ta surówka jest znakomita jako dodatek do klusek, kopytek i różnych mięs.

file1265302017



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz