Surówka na ciepło | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Surówka na ciepło

7 lutego 2014, dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na ok. 2 porcje):

1/4 główki białej kapusty

marchewka

korzeń pietruszki

pół cebuli

natka pietruszki

Przygotowanie:

Kapustę, marchewkę oraz pietruszkę trzemy na tarce o dużych oczkach.

Cebulę kroimy w drobną kostkę.

Warzywa przekładamy do garnka, podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy do miękkości warzyw na małym ogniu często mieszając.

Do gotowej surówki dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Można także dodać ulubione przyprawy. Ja zazwyczaj posypuję całość słodką papryką :)

Smacznego!

file1391806886



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Rzadko takie sytuacje występują, mnie nigdy nic się nie zdarzyło...
Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Warto rozważyć ich zakup, by zapewnić sobie skuteczniejszą ochronę w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej....
Wałek czy pędzel do malowania
Jeśli malujemy duże, gładkie powierzchnie, lepiej sięgnijmy po wałek. Pędzel nieumiejętnie użyty może...
Reklama dla firmy z branży monitori…
Reklama powinna być odpowiednio dostosowana do danej grupy odbiorców, zrozumiały, perswazyjny, konstruowany w...