Steki z indyka z pomarańczą

30 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

60 dag piersi z indyka
papryczka chili
2 szklanki soku pomarańczowego
3 łyżki dżemu morelowego
łyżeczka vegety
sól, pieprz
po 1 łyżce oleju i masła
pomarańcza

Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, papryczkę przekroić i usunąć nasiona, drobniutko pokroić. Sok pomarańczowy zmiksować z dżemem, łyżeczką vegety, odrobiną soli i pieprzu, włożyć papryczkę chili i pokrojone w plastry mięso. Marynować przez 3 godziny. Zamarynowane mięso usmażyć na oleju na rumiano, marynatę wlać do rondelka, zagotować, dodać cząstki pomarańczy i masło, gotować 5 minut na małym ogniu, gotowe steki polać sosem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺
Gorące smaki lata - konkurs z marką…
U mnie są tylko stalowe garnki, a patelni nie używam wcale...