Spaghetti aglio olio z chili i natką pietruszki

25 stycznia 2017, dodał: Katarzyna Lewandowska
Artykuł zewnętrzny

Jeśli masz ochotę na włoskie i smaczne spaghetti, ale  przy tym brakuje Ci czasu i mnóstwa składników  lodówce polecamy to oto proste danie na błyskawiczny obiad: spaghetti aglio olio.  Sprawdzi się idealnie w kryzysowej sytuacji, a wystarczy naprawdę niewiele aby sycić się smaczną potrawą: oliwa z oliwek,  czosnek…

składniki:

400 gram spaghetti

125 ml oliwy z oliwek

5-6 ząbek czosnku

2 suszone papryczki chili

pęczek pietruszki

starty parmezan

 

wykonanie:

 

Makaron ugotować al dente i odcedzić. Chili z czosnkiem przesmażyć na rozgrzanej patelni na oliwie, dodać ugotowany makaron, wymieszać go z natką pietruszki i podgrzewać przez około 2 minuty, przed podaniem posypać parmezanem.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz