Sos z wędzonego boczku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sos z wędzonego boczku

27 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 plasterki boczku wędzonego

2 cebule

4 łyżki mąki

2 szklanki wywaru z grochu

łyżeczka octu winnego

sól

pieprz

Przygotowanie:

Boczek drobno pokroić, podsmażyć . Cebulę pokroić drobno, podsmażyć z boczkiem. Wsypać mąkę, rozmieszać, smażyć do brązowego koloru, wlewać pozostały wywar, po ugotowanym grochu, mieszając. Gotować 15 min. Przyprawić solą, pieprzem i octem winnym.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...