URODA I ZDROWIE

Sos z niebieskiego sera pleśniowego

30 października 2013, dodał: arreth

składniki:

– 5-10 dag błękitnego sera pleśniowego np. Lazur
– pół łyżeczki białego pieprzu
– 250 ml creme fraiche
– 3 łyżki białego wytrawnego wina

W garnuszku na małym ogniu podgrzać creme fraiche z winem i białym pieprzem. Doprowadzić do zagotowania. Dodać pokruszony ser i mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy.
Idealny do potraw z kurczaka lub grzybów.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy depilatory laserowe do uż. domo…
Miałam kiedys taki depilator ;) Ahh te czasy ;) Bolało ;) Dzisiaj jednak wolę...
Ile już udało Wam się schudnąć?…
Wasze wpisy napełniły mnie optymizem, że dam radę zrzucić nieco kilogramów.Szukam fajnego programu...
Dieta podczas karmienia piersią
Niestety przytyłam znacząco po ciąży, jeszcze karmię mojego bobaska i szukam jakieś dobrej...
Onko-bieg
Dla mnie lepsze są inicjatywy, z których kobiety chore na raka wynoszą jakąś...