Śniadaniowy omlet

20 października 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

* składniki (na 1 omleta)
2 jajka
żółty ser
papryka czerwona (ewentualnie zielona)
wędlina (parówka lub salami)
olej

* krótki opis sposobu jej przyrządzania
kroimy drobno ser żółty, paprykę i wędlinę, rozbijamy jajka i mocno je roztrzepujemy, całość mieszamy. Na jak najmniejszej patelni rozgrzewamy bardzo mocno tłuszcz i na taki rozgrzany wlewamy mieszankę. Po chwili jajko lekko „dziobiemy” od spodu i delikatnie podwarzamy żeby ładnie nam wyrosło. Przewracamy na drugą stronę. Omlet powinien urosnąć na minimum 1 cm grubości.

file1256072740

Przepis dodany przez: Filipowska



FORUM - bieżące dyskusje

Jak przedłużyć i zagęścić rzęsy w d…
W dzisiejszych czasach, gdy mamy na wyciągnięcie ręki wiele zabiegów upiększających i kosmetyków, warto...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Ostre potrawy i przyprawy podrażniają wyściółkę żołądka. Jeśli jeszcze nie mamy z nim problemów,...
Trening na prawidłowy oddech w czas…
Znajdź miejsce, w którym przez chwilę nikt nie będzie Ci przeszkadzał. Najlepiej gdy...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Mieliśmy taki problem przy remocie u babci. Przede wszystkim trzeba było zapewnić tam wygodę...