Śniadaniowy omlet

20 października 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

* składniki (na 1 omleta)
2 jajka
żółty ser
papryka czerwona (ewentualnie zielona)
wędlina (parówka lub salami)
olej

* krótki opis sposobu jej przyrządzania
kroimy drobno ser żółty, paprykę i wędlinę, rozbijamy jajka i mocno je roztrzepujemy, całość mieszamy. Na jak najmniejszej patelni rozgrzewamy bardzo mocno tłuszcz i na taki rozgrzany wlewamy mieszankę. Po chwili jajko lekko „dziobiemy” od spodu i delikatnie podwarzamy żeby ładnie nam wyrosło. Przewracamy na drugą stronę. Omlet powinien urosnąć na minimum 1 cm grubości.

file1256072740

Przepis dodany przez: Filipowska



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz