Smażona kania

27 września 2011, dodał: anka9290
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

  • 1 kapelusz dużej kanii
  • 500ml mleka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób wykonania

  1. Starannie oczyścić  , umyć oraz osuszyć za pomocą ręcznika papierowego kapelusz kanii. Następnie pokroić na 4 podobnej wielkości części.
  2. Kawałki kanii należy ułożyć w garnku. Zalać mlekiem. Na wierzchu delikatnie położyć mniejszy talerzyk, tak aby grzyb nie wypłynął tylko moczył się w mleku. Całość odstawić na ok 2 godz.
  3. Kanię wyciągnąć na sitko do odcieknięcia. Każdy kawałek maczać w jajku oraz obtaczać w bułce tartej.
  4. Kanię smażyć na gorącym oleju z obu stron aż do uzyskania złocistego koloru. Przygotowana kanię najlepiej podawać od razu na gorąco np z gotowanymi warzywami . Do smaku można dodać łagodny sos śmietankowy.

file1317147550



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...