Śliwki pod kruszonką

8 września 2021, dodał: pinkmause
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

śliwki pod kruszonką

składniki:

2 łyżki bardzo zimnego masła

2 łyżki brązowego cukru

4 łyżki mąki pszennej

pół kilograma śliwek węgierek

troszkę masła do natłuszczenia naczynia

 

Śliwki należy najpierw dokładnie umyć i pozbawić pestek Na dnie naczynia posmarowanego masłem nakładamy jedna obok drugiej śliwki. Przygotowujemy kruszonkę: do miski wsypujemy mąkę, zimne masło i cukier. Kruszonkę nakładamy na śliwki, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy około 20 minut. Podajemy z lodami lub bitą śmietaną

śliwki pod kruszonką z lodami

Opcjonalnie: można do kruszonki dodać wiórki kokosowe lub ulubiony aromat spożywczy.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Stany lękowe
Stany lękowe to może być objaw początku depresji, moim zdaniem warto iść...
Zdrowe połączenia produktów
Miejmy nadzieję, że jeśli np. pół godz. po sałatce zjemy obiad z tłuszczem...
Jak ludzie dobierają się w pary?
Sporo osób dziś jednak patrzy na status i majątek partnera, jeśli chodzi o poważne...
Metylowane witaminy
Już była "lewoskrętna" witamina C, po czym okazało się, że witamina C jest właśnie...