Śliwki pod kruszonką

8 września 2021, dodał: pinkmause
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

śliwki pod kruszonką

składniki:

2 łyżki bardzo zimnego masła

2 łyżki brązowego cukru

4 łyżki mąki pszennej

pół kilograma śliwek węgierek

troszkę masła do natłuszczenia naczynia

 

Śliwki należy najpierw dokładnie umyć i pozbawić pestek Na dnie naczynia posmarowanego masłem nakładamy jedna obok drugiej śliwki. Przygotowujemy kruszonkę: do miski wsypujemy mąkę, zimne masło i cukier. Kruszonkę nakładamy na śliwki, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy około 20 minut. Podajemy z lodami lub bitą śmietaną

śliwki pod kruszonką z lodami

Opcjonalnie: można do kruszonki dodać wiórki kokosowe lub ulubiony aromat spożywczy.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Starzejący się pies
Starsze psy często mają problemy ze wzrokiem, warto dbać o ich dietę żeby dłużej...
Do czego pasują zielone buty?
Do brązów i czerni zdecydowanie!
Dania z pestkami
Ja mielę pestki i dodaję do panierki np. smażąc ryby...
Nietypowe dania na święta
U mnie zawsze się piecze mazurki, bo je bardzo lubimy i nie ograniczamy...