Śliwki pod kruszonką

8 września 2021, dodał: Redakcja
Artykuł sponsorowany

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

śliwki pod kruszonką

składniki:

2 łyżki bardzo zimnego masła

2 łyżki brązowego cukru

4 łyżki mąki pszennej

pół kilograma śliwek węgierek

troszkę masła do natłuszczenia naczynia

 

Śliwki należy najpierw dokładnie umyć i pozbawić pestek Na dnie naczynia posmarowanego masłem nakładamy jedna obok drugiej śliwki. Przygotowujemy kruszonkę: do miski wsypujemy mąkę, zimne masło i cukier. Kruszonkę nakładamy na śliwki, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy około 20 minut. Podajemy z lodami lub bitą śmietaną

śliwki pod kruszonką z lodami

Opcjonalnie: można do kruszonki dodać wiórki kokosowe lub ulubiony aromat spożywczy.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak sobie radzić z negatywnie nasta…
Takich ludzi trzeba ELIMINOWAĆ ze swojej przestrzeni życiowej. Okrutne, ale proste.
Czekanie na...
Czekam na rozstrzygnięcie się w mojej pracy, czy przejdę do innego działu czy...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Tu polecam olejek migdałowy, regularnie wklepuję w wilgotną skórę i efekt jest super!
Utrzymanie porządku
Najważniejsze to do małego wdrażać dziecko do utrzymania porządku. Moja siostra powiedziała synowi, że nieposprzątane...