Sery smażone w wędzonce

24 sierpnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Nie jest to danie z cyklu dla gości. Ale w domowym zaciszu wszyscy ci którzy lubią fondue z przyjemnością je zjedzą .

Czas : 5 minut

Składniki :

  • 4 plasterki bardzo cienko pokrojonej wędzonki ( chudej )
  • 4 słupki sera Camembert
  • 4 słupki sera żółtego ostrego ( np. Chedar )
  • 1 łyżka masła
  • pieprz mielony

Na serze żółtym położyć Camembert, owinąć je plasterkiem wędzonki .Na małej patelence rozgrzać masło .Obsmażać sery w wędzonce z jednej strony ( pól minuty ) na małym gazie , delikatnie przewrócić łopatką do mięs na drugą stronę i znów obsmażyć ( pół minuty ). Zostawić chwilę na patelni by ser zestalił się na tyle by można było zdjąć poszczególne kawałki z patelni i przełożyć na talerzyk .Posypać mielonym pieprzem .
Cały problem polega na uchwyceniu momentu kiedy sery już miękną pod wpływem temperatury , a jeszcze nie rozpłynęły się zupełnie .
Ja jadam je z tostem.




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...