Utopenec – marynowane serdelki

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Utopenec – marynowane serdelki


Kilka razy jadłam takie marynowane serdelki bardzo popularne w kuchni czeskiej jako przystawka do piwa .Raz były kupne , drugi raz ktoś zrobił. Teraz ja się zmobilizowałam . (…)

Czas : 15 minut

Składniki :
20 małych serdelków
2/3 szklanki octu
2 szklanki wody
½ łyżeczka soli
½ łyżeczki cukru
½ łyżeczki mielonej papryki
8 ziaren ziela angielskiego
4 liście laurowe
łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego
2 ząbki czosnku
1 czerwona papryka
3 korniszony
1 duża cebula
½ średniej marchewki

Serdelki obrać z osłonek. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paseczki, korniszony i marchewkę w plasterki .Ułożyć wszystko w wymieszane w szklanym pojemniku. Zagotować zalewę z wody, octu, soli, ziela angielskiego , liści laurowych , pieprzu , czosnku , papryki mielonej , cukru .Przestudzić zalewę i zalać serdelki .Przykryć pojemnik i zostawić w lodówce na 3 dni.
Wyjmować z zalewy i podawać razem z odsączonymi z zalewy warzywami .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...