Sernik

27 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Ser:

  • 1,2 kg sera
  • 0,30 kg cukru
  • 10 jaj
  • 1 kostka margaryny Kasia
  • 1 łyżka kaszy manny
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mleka w proszku
  • cukier waniliowy
  • rodzynki

Ciasto na spód:

  • 20 dag mąki
  • 15 dag cukru pudru
  • 10 dag masła roślinnego
  • 2 całe jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy

Sposób wykonania:
Ciasto:
Utrzeć margarynę z cukrem, dodawać po 1 jajku, na koniec mąkę z proszkiem.
Ser:
Utrzeć żółtka z cukrem i margaryną, dodać ser i ucierać na puszystą masę dodać pozostałe składniki. Pianę dodać na koniec wymieszać łyżką, i wyłożyć na przygotowany spód. Piec od 45 min. do 1 h.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz