Sandwicze z masłem orzechowym i bananami

3 czerwca 2011, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1/2 szklanki masła
  • 3/4 szklanki masła orzechowego
  • 3 łyżki miodu
  • 1,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2-3 dojrzałe banany
  • 8 kromek białego chleba

Sposób przygotowania:

Na patelni roztopić 3 łyżki masła. Upewnić się, że masło się nie przypaliło.

W misce wymieszać masło orzechowe, miód i cynamon. Pokroić banany w grube plastry. Nałożyć masę na 4 kromki chleba i przykryć plasterkami banana. Przykryć pozostałymi 4 kromkami chleba. Posmarować resztą masła kanapki po obu stronach. Smażyć kanapki na patelni, aż z każdej strony zrobią się złociste. Przeciąż po przekątnej i podawać na gorąco.

Smacznego!

file1307104668



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz