Ryż z grzybami

3 czerwca 2011, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 3 szklanki posiekanej mieszanki grzybów (shiitake, portobello, pieczarki, itp.)
  • 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę
  • 1/2 kostki masła
  • 5 filiżanek gotowanego ryżu białego
  • Sos sojowy – do smaku
  • Sól
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1/2 szklanki pokrojonej dymki

Sposób przygotowania:

Usmażyć na patelni grzyby i cebulę na maśle (do miękkości). Dodać ryż, sos sojowy, sól, pieprz i cebulę. Smażyć, aż będzie gorące. Podać.

Smacznego!

file1307105503



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz