Prosta i szybka sałatka ze szparagów

21 kwietnia 2011, dodał: Pyza

składniki:

# 1 pęczek cienkich, zielonych szparagów
# 1-2 jajka
# 1-2 łyżki masła
# 2 czubate łyżki posiekanego koperku
# do smaku: cukier, sól, pieprz biały mielony

sposób przygotowania:

Szparagi opłukać, przyciąć lekko końce – jeśli są cienkie, młodziutkie to nie trzeba ich obierać! Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. W rondlu rozpuścić masło, włożyć szparagi, wymieszać aby pokryły się cieniutką warstewką tłuszczu oprószyć 1-2 szczyptami cukru i podlać 3-5 łyżkami wody. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem, 2-3 min. i sprawdzić czy zmiękły – jeśli nie to poddusić jeszcze chwilę (czas zależy od grubości szparagów, ale mają być jędrne!). Gotowe szparagi oprószyć lekko solą i pieprzem, wyłożyć porcje na talerze, posypać posiekanym jajkiem i koperkiem. Szybko, smacznie i efektownie.

file1278167098



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Pełen wdzięku komplet wykonany ze zmysłowego, szyfonowego materiału
Cena:
96 zł
Trójwarstwowe dno z aluminiowym dyskiem, miarka, lejek i system odcedzania - wyższa jakość gotowania!
Cena:
649 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Oryginalna forma i intrygujący efekt świetlny - teraz w promocyjnej cenie!
Cena:
699 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

wzdęcia
Sama dość długo zmagałam się z takim problemem i ostatecznie na końcu okazało...
Hosting- gdzie?
Firehost działa przyzwoicie. Na spokojnie wystarczy pod postawienie na jednym koncie kilku małych stronek. Powinno...
Co sądzicie o implantach zębów?
Implanty to kosztowna sprawa, ale choćby ze względu na wygodę i efekt...
Sztuczne kwiaty to dekoracji
Jest duży wybór artykułów florystycznych i sztuczne kwiaty też widziałam. Wpadły...