Bananowiec – ciasto

21 kwietnia 2011, dodał: Joanna Brzezińska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 8 jaj;
  • niepełna szklanka cukru;
  • niepełna szklanka mąki;
  • krem do karpatki Dr. Oetkera;
  • 1 kg bananów;

Białka utrzeć z cukrem. Następnie dodać żółtka, zaś na koniec mąkę. Składniki dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę. Piec pół godziny.

Gotowy biszkopt przekroić na pół. Na dolną warstwę wyłożyć przyrządzony, według zaleceń na opakowaniu, krem karpatkowy Dr. Oetkera i przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta wyłożyć bananami pokrojonymi w talarki. Ciasto najlepiej spożyć po dokładnym ochłodzeniu w lodówce.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...