salatka z tuńczyka

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

300 g     filetów z tuńczyka w oleju
150 g     sałatki rukola
150 g     jabłka
200 g     pomidorków koktajlowych
3     ugotowane na twardo jajka
1 łyżka     kaparów
Sos:
2 łyżeczki     Vegety pikantnej
2-3 łyżki     gorącej wody
2-3 łyżki     octu jabłkowego
50 ml     oliwy z oliwek
2 łyżeczki     sosu sojowego
2-3 ząbki     czosnku
1 łyżka     posiekanej świeżej bazylii

Przygotowanie

   1. Filety tuńczyka dokładnie odsączyć i włożyć do głębokiego naczynia.
   2. Dodać rukolę, pokrojone w kostkę jabłko, pomidorki koktajlowe, pokrojone jajka i kapary (opłukane uprzednio wodą).
   3. Przygotowanie sosu do sałatki: Vegetę pikantną zalać wodą i odstawić na ok 5 minut.
   4. Następnie dodać ocet jabłkowy, oliwę z oliwek, sos sojowy, przeciśnięty czosnek i posiekaną bazylię.

Rada

Sos do sałatki można również podawać oddzielnie.

na podstawie: www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...