Kotlety mielone z twarogiem

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 500 g     mięsa mielonego (cielęciny i wieprzowiny)
  • 1 łyżka    Vegety pikantnej
  • 1               jajko
  • 3 ząbki     czosnku
  • 1 łyżka     posiekanej natki pietruszki
  • 200 g       twarogu
  • 1 łyżka     bułki tartej
  • olej do smażenia

Przygotowanie

1. Mielone mięso włożyć do głębokiej miski.
2. Dodać Vegetę pikantną, przeciśnięty czosnek, natkę pietruszki, jajko i twaróg. Dokładnie wymieszać i        odstawić na pół godziny.
3. Z przygotowanej masy uformować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej.
4. Przygotowane kotlety smażyć na gorącym oleju, ok. 7-8 minut z każdej strony.

Rada

Przed dodaniem do mięsa, twaróg dokładnie odsączyć.

na podstawie: www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz