URODA I ZDROWIE

Sałatka z pieczonych warzyw

21 lutego 2020, dodał: Redakcja

Warzywa pieczone to szybki sposób na smaczną kolację, można z nich wykonać genialną sałatkę, wystarczy dodać oliwę z oliwek lub grillowaną tortille, chleb razowy czy dip. Serwujemy ją z ulubionymi ziołami i przyprawami. Piec można warzywa białe, czerwone zielone, praktycznie wszystkie korzenne warzywa, ale też pomidory czy paprykę.

warzywa pieczone

ulubione warzywa korzenne: bataty, ziemniaki, marchew, pietruszka, brukselka, kapusta włoska, cebula dymka, buraki, papryka, kalarepa, pomidory koktajlowe

oliwa z oliwek

kilka łyżeczek miodu

przyprawy: sól morska, pieprz, kumin, kurkuma, papryka ostra, chili, zioła prowansalskie

Warzywa korzenne obieramy ze skóry, robimy marynatę z oliwy i miodu, przyprawiamy i skrapiamy warzywa, pieczemy w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu możemy je serwować z grzankami, dipem i ziołami.

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia kulturalne
jak się ktoś interesuje koncertami jest fajna apka going i można bilety na niej...
Żywienie psa
ja daję mojemu yorkowi suchą royal canin coś tam mini adult, na wagę...
róże miniaturki w domu ??
niestety ale róże nigdy w domu doniczkowe się nie trzyamją choćbym nie wiem...
Czyraki
laser na czyraki? maść ichtiolowa i tyle, posmarować na cały dzień zakleić jakimś gazikiem...