URODA I ZDROWIE

Sałatka z pieczonych warzyw

21 lutego 2020, dodał: Redakcja

Warzywa pieczone to szybki sposób na smaczną kolację, można z nich wykonać genialną sałatkę, wystarczy dodać oliwę z oliwek lub grillowaną tortille, chleb razowy czy dip. Serwujemy ją z ulubionymi ziołami i przyprawami. Piec można warzywa białe, czerwone zielone, praktycznie wszystkie korzenne warzywa, ale też pomidory czy paprykę.

warzywa pieczone

ulubione warzywa korzenne: bataty, ziemniaki, marchew, pietruszka, brukselka, kapusta włoska, cebula dymka, buraki, papryka, kalarepa, pomidory koktajlowe

oliwa z oliwek

kilka łyżeczek miodu

przyprawy: sól morska, pieprz, kumin, kurkuma, papryka ostra, chili, zioła prowansalskie

Warzywa korzenne obieramy ze skóry, robimy marynatę z oliwy i miodu, przyprawiamy i skrapiamy warzywa, pieczemy w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu możemy je serwować z grzankami, dipem i ziołami.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wideodoradztwo dietetyczne
Brać się za siebie i działać jest z tego najważniejsze, to prawda. Tylko żeby...
Herbata oczyszczająca
Zielona herbata i to nie w torebkach tylko liściasta, to najlepsza z herbat przynajmniej...
jakie są wasze ulubione sklepy z ub…
jak szukacie sukienek to tylko e-sukienki
Remont salonu
remont remontem, a skąd brać pomysły na w miarę tanie urządzenie mieszkania?