Sałatka z awokado i tuńczykiem

17 stycznia 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 owoce awokado
  • papryka czerwona i zielona
  • 15 dag sera camembert
  • 5 dag sera żółtego
  • puszka tuńczyka
  • 1/2 cytryny
  • sól, pieprz

Awokado dokładnie umyć, przeciąć na pół i wyciągnąć pestkę. Wydrążyć miąższ, pozostawić miseczkę grubości ok.1 cm, lekko skropić sokiem z cytryny. Papryki umyć oddzielić nasionka, pokroić w kostkę. Ser camembert pokroić na plasterki, a żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Paprykę wymieszać z kawałkami miąższu awokado, serami i osączonym tuńczykiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę nałożyć  do wydrążonych połówek awokado, skropić sokiem z cytryny.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz