sałatka owocowa z miętą

6 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/4 ananasa
1/2 melona
200 g czerwonych i zielonych winogron
1/4 małego arbuza
1 mango
1 awokado
100 g sera feta
50 g kiełków słonecznika
50 g sosu greckiego Prymat
50 ml oliwy z oliwek

Sos:
100 g jogurtu greckiego
100 g jogurtu naturalnego
1 łyżka syropu klonowego
1 łyżka posiekanego marynowanego imbiru
Kilka listków świeżej mięty
1 limonka
Oba jogurty połączyć, dodać posiekaną miętę i imbir, syrop klonowy oraz sok z limonki. Owoce umyć, obrać, usunąć pestki i pokroić na dowolny kształt. Sos grecki wymieszać z oliwą i polać nim pokrojony w kostkę ser feta. Owoce ułożyć na półmisku, polać sosem jogurtowo-imbirowym i posypać marynowanym serem feta. Całość udekorować kiełkami słonecznika i listkami świeżej mięty.

na podstawie: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz